2014. sze 10.

Richard Branson a drónokról

írta: vinersniccel
Richard Branson a drónokról

"Óriási élmény volt az új drónok tesztje Necker Islanden. Bár a drónok megosztják az embereket, hiszen sokan rendvédelmi vagy katonai eszközöket látnak bennük, érdekes megfigyelni, hogy teszik mégis a világot egy jobb hellyé.

 A CES-en 2014-et a drónok évének nyilvánították. Csak az elmúlt hónapban a Google kijött egy új drón rendszer tervével, a Pentagon bejelentette a Szaharába telepítendő drónbázist, míg a környezetvédők a drónok segítségével tanulmányozzák és védik a veszélyeztetett fajokat.

Az igazsághoz tartozik, hogy nemrégiben befektettem a 3D Robotics-be, mely cég civil drónokat, azokhoz kapcsolódó technológiákat és szoftvereket fejleszt. Tettem ezt azért, mert érdekesnek tartom a drónokban rejlő lehetőségeket. Egyre megfizethetőbbek, könnyen kezelhetőek, és ezek segítségével egyre több hasznos, valós-idejű információ juthat el a világról az emberekhez.

Chris Anderson, a 3d Robotics társalapítója 6 drónt hozott el nekem Necker Islandre. Beszélgetésünket a drónokról az alábbi filmben láthatják.

 

Fantasztikus, hogy milyen sokrétű felhasználási módok vannak már most a drónokhoz. Néhány hete szomorúan hallottam, hogy orrszarvúakat telepítenek ki a Kruger Nemzeti Parkból orvvadászat miatt. Az elmúlt 40 évben a világ orrszarvúállományának 95%-a eltűnt. Csak idén 400 orrszarvút öltek meg orvvadászok a Kruger Nemzeti Parkban, ami körülbelül akkora mint Izrael, és így túl nagy ahhoz, hogy a rendőrség önerőből megvédje. Itt például a drónok hatékony segítséget nyújthatnak az orvvadászok megfigyelésében és követésében. Társadalmi szervezetek, kutatók, de még a Google is több projektet támogat a probléma megoldása érdekében.

 Richard%20seeing%20through%20drone%20eyes_1500px.jpg

A drónok szemén át. A 3D Robotics felvétele

 Az a helyzet ezzel a technológiával is, hogy választanunk kell. Készíthetünk olyan drónokat is, melyek a világot jobbá, biztonságosabbá, becsületesebbé és érdekesebbé teszik. De lehet, hogy arra használjuk, hogy még több különbözőséget tegyünk embertársaink közé. Mit gondolnak, hogyan tudnánk helyesen használni a drónokat?

Szeretnénk megosztani a drónok helyes használati módjait a „Drones for good” sorozatunk részként a Virgin Unite oldalon, ezzel kezdve: Drones: the good, the bad and the future, hogy megnézzük, hogyan használják a drónokat mostanság a világban. Ha van egy jó ötlete, gondolata, példája, jelezze a Unite-nak a twitteren. Alig várom, hogy elolvassam."

Az eredeti szöveg:

http://www.virgin.com/richard-branson/why-everyones-talking-about-drones

Szólj hozzá

ötletek környezetvédelem drón Google Virgin Richard Branson Chris Anderson Necker Island 3D Robotics drón felhasználás