2014. sze 17.

Ezek állatok: amikor a hülyeség szorgalommal párosul

írta: vinersniccel
Ezek állatok: amikor a hülyeség szorgalommal párosul

Úgy látszik ebben a hollandok az élen járnak. Talán a szabad drogfogyasztás vagy a túlságosan magas életszínvonal az oka, de szerintem elég bizarr, hogy mindkét eset Hollandiában történt. Ajánlom figyelmükbe a Taxidermia című magyar filmet..

Mint tudjuk, az internet tele van nagyon furcsa dolgokkal. Nálam a most következő kettő benne vannak a top5-ben és nem csak azért, mert van kutyám, akit szeretek annyira, hogy ne tegyek vele ilyet soha, de e nélkül is elég kifacsart lelkiállapotra utal, ha valaki egy ilyen projektet visz végig, mint a két holland. Az első eset Bart Jansen-é (Nomen est omen: Bart Simpsonból pont kinéznék egy ilyet), aki még 2012-ben a KunstRai ArtFair-en Amsterdamban állította ki az Orvillecopter nevű szerkezetet. És hogy mi ebben a furcsa? Csak annyi, hogy Orville eredetileg Jansen macskája volt. Ebből már kitalálhatjátok, hogy igen, a macskából drón lett… méghozzá egy quadrocopter. Sajnos elütötte egy autó (nem, nem a művészt, a macskát), és elpusztult. De Jansen, ahelyett, hogy megadta volna neki a végtisztességet, kitömette szegény macseszt, a négy mancsára propellereket szerelt.

Több youtube videó is feltöltésre került a tesztelés különböző fázisait bemutatva, és hát valljuk be a reakciók elég vegyesek voltak a röhögéstől a teljes megrökönyödésig.

A művész azzal védekezik, hogy rendesen meggyászolta cicáját, persze arról is meg van győződve, hogy Orville kedvében járt, amikor megadta neki a repülés érzését, még ha csak halála után is.

„Együtt repül a madarakkal”, írja, és „ez a legnagyobb dolog, amit macska elérhet!”. Azért erről megkérdeznék egy-két macskát is.

Egy másik művész szerint (sajnos már eltávolították a linket) Jensen munkája a tipikus példája annak, hogy mi történik, ha technológiai versengés személyiségbeli hibákkal párosul. Valljuk be, igaza lehet.

„Bart installációi gépek, találmányok, melyek funkciói teljesen értelmetlenek. Viszont mindegyik működik.” (De minek?)

És végül itt a videó. Meg kell jegyezzem, hogy elég stabilan repül szegény macsesz, úgyhogy műszakilag a szerkezet rendben van. A tehenek reakciója 0:41-nél meg priceless.

 

 

És jöjjön itt a másik példa, ami az előzőek után már igazán nem is tűnik olyan furcsának. Egy 13 éves (egyébként szintén holland) srác, miután patkányát el kellett altatni, remek kis drónt csináltatott faterjával Jensen példája alapján a preparált állatkából. A youtube videó valamilyen homályos személyiségi jogi kérdések miatt ugyan eltávolításra került (vagy azért, mert ez már a full ciki kategória), de ez a brit Mirror magazint egyáltalán nem zavarja, úgyhogy erre a linkre kattintva videón is láthatjátok a patkánydrónt repülés közben. A kattintás után találtok találtok egy elég bizarr galériát is, ami a patkányon kívül megmutatja a macskadrónt is, továbbá egy struccdrónt (végül is, szegény strucc nem tud repülni…) és egy cápadrónt is. A cápa sem tud repülni, de ez olyan, mint az, hogy az elefánt sem tud ugrani – mindenki jobban jár vele.

Update: közben meglett a youtube videó is:

Szólj hozzá

állati hollandok drónok patkánykopter macskakopter