2014. sze 26.

Brutális cápák, Maci Laci szomorkodik és utazz drónnal!

írta: vinersniccel
Brutális cápák, Maci Laci szomorkodik és utazz drónnal!

shark-drone-facebook.jpg

A méteres kékeres cápa

Ezt, a legalább 3 méteres cápát fedezte fel Tom Casca a békésen úszó szörfös alatt, amikor megnézte drónjának képeit az ausztráliai Killcare (szép név...) partjaitól nem messze. Az egyelőre azonosítatlan fajhoz tartozó cápa egy csapat delfint követett és úgy tűnik ízletesebb falatnak tűntek a szörfösnél, annak óriási szerencséjére.

140806-grand-prismatic-spring-jms-1800_48ada77731ace0712262cbd46d9b99ce.jpg

Maci Laci szomorú lett :(

Egy német turista DJI Phantom 2-je belezuhant a Yellowstone-tóba az amerikai Yellowstone Nemzeti Parkban, melynek eredményeképp 1 év felfüggesztett kapott és ugyanannyi időre ki is tiltották a parkból, továbbá 16 ezer dollárra meg is büntették.

Ez egy hónappal az után történt, hogy a Yellowstone menedzsmentje betiltotta a drónok használatát a parkban, mert korábban több esetben is problémákat okoztak a drónok.

Az egyik ilyen esetben a csak "Grand Prismatic Spring" nevű csodálatos természeti képződménybe esett egy drón. Geológusok még nem tudják, hogy hol lehet a gép, és csak remélik, hogy nem érte károsodás a forrást.

Hiába, hülyeség ellen nincs orvosság, csak felelősséggel szabad repülni és víz felett különösen nem ajánlott, ha nincs felkészítve drónunk az úszásra is.

travelbydrone.jpg

A Travel by drone a couch potato-k tökéletes alkalmazása. Drónvideókat lehet feltölteni, megosztani, helymeghatározással egybekötve, így a kanapén hesszelve-repkedve járhatjuk körbe a világot. Még pár év és tényleg elérhetővé válik a teljes bolygó digitalizálása..

Szólj hozzá

cápa app yellowstone drón Travel by drone acquacopter