2014. okt 06.

A boldogság horm(dr)ónjai

írta: vinersniccel
A boldogság horm(dr)ónjai

Első történetünk az bizonyítja, hogy nem csak önző és egoista dolgokra lehet az új típusú kvadkoptereket felhasználni. Ezt bizonyítja Jennica Gagne megindító története, ami azonban akár itthon is megtörténhetett volna és reméljük, hogy meg is történik hamarosan.

jennica-web.jpg

Jennica rögtön elmosolyodik és belepirul, amikor az első telefonhívásáról kérdezik. A 21 éves lány bénultan született, azóta is egy elektromos kerekesszékkel tud csak közlekedni. Tavaly kapott végre egy olyan széket, amely alkalmas arra, hogy egy iPhone-t is kezeljen vele. 

Most már egyedül is fel tudja hívni édesanyját, Krystát, aki a boldogságtól könnyekben tört ki az első telefonbeszélgetésük után.

Most szombaton máris egy másik csodát élhettek át, amikor Jennica egy drónra szerelt kamera képét nézhette meg a kanadai MacDonald Beach-en Cole Harbour-ban. A drónt ugyan nem vezetheti, de az anyósülésben még azért ülhet.

Szomszédai, a helyi RC klub tagjai ajánlották fel neki a lehetőséget, mely csak az első lépcsőfok. A következő az lesz, amikor már eléggé megszokta a képet, hogy kap egy FPV szemüveget, így még lélegzetelállítóbb élményben lehet része, amivel már tényleg átélheti a repülés élményét.

Később pedig már akár az iPhone-képes kerekesszékkel egy drónt is irányíthat, teljesen egyedül. Nagy dolgok ezek és a szkeptikusok orra alá lehet dörgölni, mint kiváló példákat arra, hogy a technológia tényleg jobbá teheti életünket, és nagyobb függetlenséget biztosíthat olyan embertársainknak is, akik erre valamilyen oknál fogva kevésbé képesek.

Eredeti cikk: http://metronews.ca/news/halifax/1166462/magic-moment-cole-harbour-woman-with-cerebral-palsy-to-be-in-pilot-seat-of-drone/

Szólj hozzá

segítség szabadság boldogság drón