2014. nov 12.

Vezeték nélküli dróntöltés

írta: vinersniccel
Vezeték nélküli dróntöltés

A SkySense újdonsága azonnal tölti a drónt landolás után

 


A SkySense Charging Pad tervezésénél a töltési folyamatok automatizálása volt a cél


A shotgunok, szabályok és lézeres védelmi rendszereken kívül az akkumulátorok korlátozott üzemideje a drónokkal kapcsolatos legfontosabb megoldandó probléma. A berlini SkySense is beszállt a versenybe egy olyan eszközzel, ami két megoldást is kínál egyszerre: megoldja a vezeték-nélküli töltés problémáját és magasabb szintre emeli az automatizálást is.

Kattintásra galéria nyílik


A drónokat már a környezetvédelemben, mezőgazdaságban, energiaszektorban és katasztrófavédelemben is sikerrel alkalmazzák. Ezek a felhasználási módok, területek mind-mind valamilyen szinten automata működést igényelnek, legyen szó előre meghatározott útvonal berepüléséről vagy egy mobiltelefon jeleinek megtalálása. A SkySense csapat célja, hogy ne kelljen a gépet kivonni a munkavégzés alól, ha lemerül.

Maga a töltő lapka egy aranyozott dokkoló 100-240 voltos bemeneti feszültséggel és 10 amperes töltőkapacitással. A pad használata a lehető legegyszerűbb: le kell rá szállni. A cég szerint az eszköz kompatibilis szinte az összes függőlegesen le és felszálló repülő eszközzel. Név szerint a DJI Phantom és a Parrot AR Drone került megnevezésre.

Beltéren és kültéren is használható időjárás-állóságának köszönhetően. Az elképzelés szerint a távirányítású töltőállomás a gazdálkodástól kezdve a megfigyelésig használható. 3 féle méretben készül, a legkisebb körülbelül 43 centi átmérőjű, a közepes 86, míg a legnagyobb 172 centis.


A SkySense rögtön kifejlesztett egy kiegészítőt, melynek a Droneport nevet adták és hangárként használható. A drón védelmén kívül az összegyűjtött adatok felhő alapú szinkronizálását is ellátja, valamint a hálózatban lévő többi drónnal való kommunikációt is segíti.

A csapat máris együttműködési megállapodást kötött az Aibotix Italia-val, és a drónkezelés szakértőjével, a DroneDeploy-jal azzal a céllal, hogy teljesen önműködőt kereskedelmi drón rendszereket hozzanak létre. A töltőkre jelenleg előrendelés adható le, a legkisebb ára 649 amerikai dollár, a közepesért 1 425-öt, míg a legnagyobbért 4 365 dollárt kell leszurkolnunk.

http://skysense.de/

http://www.gizmag.com/skysense-pad-charging-drone-lands/34592/

Szólj hozzá

innováció töltés vezetéknélküli drón SkySense aibotix DroneDeploy