2014. nov 29.

A világ legjobb melója

írta: vinersniccel
A világ legjobb melója

Üdvözöllek a szépnevű 26 éves Justice Bentz életében. A srác Antigua-n él, és ha ez nem lenne elég ok az irigykedésre, elmondom, hogy a munkája az, hogy a világ legdrágább és legexkluzívabb jachtjairól készítsen promó videókat - drónnal. Munkájának egyetlen hátránya, hogy néha fekete zsákot húznak a fejére, persze nem azért, hogy utána Liam Neeson eredjen a nyomába egy drogügylet véletlen rögzítése miatt, hanem mert a szikrázó antiguai napsütésben nem mindig látja az FPV monitor képét, illetve megvédi a felszerelést a maró sós víz korróziójától. Szegény srác! Videójátékozik a valóságban és a legnagyobb problémája a Karib tengeren uralkodó erős szél.

Ha úgy gondolnánk, hogy Mr. Bentz egy fekete zsákkal a fején nem feltétlenül a legattraktívabb látvány, videóiról ez mindenesetre nem mondható el.

A drónok forradalmasították ezt -e meglehetősen marginális, de létező - iparágat is. Bár azt gondolnánk, hogy a pénz nem számít, nem árt megjegyezni, hogy a gazdagok is szeretnek spórolni ott ahol tudnak és ha történetesen jó pár ezer euróval kevesebbet kell kifizetni egy drónos srácnak a videókért, mint egy komplett helikopterért, akkor nem gondolkodnak azon, hogy melyik a jobb megoldás. Különben is, egy helikopter mikor tud BEREPÜLNI egy kabinba? 

Érdekes, hogy a legolcsóbb drón, amivel repülni szokott 3 500 dollár, míg a legdrágább 35 ezer, ami már majdnem egy helikopter ára. Mondjuk a kerozinfogyasztás azért nem ugyanaz. Bentz, mint annyi más ember, hobbistaként kezdte, aztán rákattant a jachtok filmezésére, amikor két éven át dolgozott a Maltese Falcon nevű hajón, ami nemes egyszerűséggel a föld legnagyobbja ebben a kategóriában.

Showreel: http://www.pigeonvision.biz/ Nem szarral gurigáznak, na.

Szólj hozzá

drón Maltese Falcon drónvideó Pigeon Vision